Renato Usatîi îşi exprimă sprijinul pentru coaliţia parlamentară şi noul Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, care a revenit în Republica Moldova acum trei zile, sprijină noul Guvern, condus de Maia Sandu, precum şi coaliţia parlamentară formată de Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM.

Fostul primar de Bălţi susţine că urmează să lanseze o invitaţie la discuţii şefului statului, Igor Dodon, şi liderilor Blocului ACUM, Andrei Năstase şi Maia Sandu, astfel încât să-şi unească eforturile pentru „a demonta regimul Plahotniuc şi ramurile corupte”. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei de conferinţe de presă, susţinute marţi, 18 iunie, transmite IPN.

Potrivit lui Renato Usatîi, „până la crearea majorităţii parlamentare istorice şi numirea noului Guvern, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, era considerat stăpânul acestei ţări, care controla totul – mediul de afaceri, pe judecători şi procurori”.  Renato Usatîi a mai spus că în tot acest timp cât s-a aflat la Moscova, dar şi în Uniunea Europeană, a întreprins acţiuni ca „să demonteze regimul de la Chişinău”.

Liderul PPPN spune că a revenit în Moldova cu riscul să fie arestat, deşi a fost informat că din ţară a plecat nu doar Vlad Plahotniuc, ci şi aşa-zişii „manageri” care controlau procuratura şi judecătoriile.

Politicianul afirmă că toate dosarele în care are statut de învinuit au fost deschise la comandă, în momentul în care a fost clar că formaţiunea sa se bucură de susţinerea alegătorilor. Renato Usatîi a menţionat că a revenit acasă pentru a duce la bun sfârşit ceea ce a iniţiat în anul 2014. Întrucât formaţiunea sa nu a acces în Parlament, este gata să sprijine actuala coaliţie majoritară.

În altă ordine de idei, liderul PPPN a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, Ilan Şor s-ar afla în Israel, deşi toţi cred că este în ţară.

Renato Usatîi a părăsit Republica Moldova în septembrie 2016. În luna octombrie, Judecătoria sectorului Centru a emis un ordin de arest pe numele acestuia după care a fost dat în urmărire.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite