Renato Usatîi: Dodon mi-a jurat că dacă ajunge preşedinte îl termină pe Plahotniuc, însă a făcut nuntă cu el VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se arată indignat de faptul că socialiştii nu s-au opus schimbării sistemului electoral, dar deopotrivă, prin iniţiativa şefului statului de a trece la votul mixt, l-ar fi ajutat şi mai mult pe Vlad Plahotniuc pentru a se menţine la putere după parlamentarele din 2018.

În cadrul unei intervenţii prin Skype la JurnalTV de vineri, 5 mai, Usatîi a declarat că la una dintre întrevederile anterioare avut cu Dodon, acesta i-ar fi spus că dacă ajunge preşedintele ţării îl va scoate pe Plahotniuc de pe arena politică în câteva luni, însă acum este convins că Igor Dodon l-a trădat.

„Astăzi dumneavoastră aţi trădat toţi alegătorii din Republica Moldova. Şi nu doar cei care l-au susţinut pe Dodon, astăzi aţi trădat toţi cetăţenii. Înainte de 9 Mai, realizaţi combinaţia următoare cu Plahotniuc împreună. După asta Dodon merge pe 9 Mai la Moscova şi face câteva poze cu Putin şi cu asta să acoperiţi cea mai mare trădare din istoria Republicii Moldova”, a menţionat Usatîi.

Amintim că la propunerea şefului statului, prin intermediul PSRM, pe ordinea de zi a Parlamentului a fost introdus şi votat proiectul de lege ce prevede trecerea la sistemul mixt de vot. Acesta a fost votat în prima lectură de către 74 de deputaţi din PDM, PSRM şi Grupul Popular European.

Anterior, Igor Dodon declara că se va opune vehement schimbării sistemului electoral, însă şi-a schimbat opinia pe ultima sută de metri, afirmând că vine cu un proiect de alternativă celui uninominal propus de Vlad Plahotniuc, fiind vorba despre sistemul mixt.

Unii experţi au atenţionat opinia publică că de fapt Plahotniuc anume sistemul mixt şi-l doreşte pentru a se menţine la putere, iar între Dodon şi liderul PDM ar exista un scenariu bine pus la punct pe acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite