Renato Usatîi afirmă că deţine raportul Kroll 2 integral, în care ar fi indicat şi numele lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
renato usatîi

Preşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, afirmă că deţine varianta integrală a Raportului Kroll 2, inclusiv partea a doua şi a treia. Politicianul, care a prezentat într-o conferinţă de presă un act despre care pretinde că e o copie a raportului Kroll, susţine că în acesta se regăseşte şi numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat, transmite IPN.

Renato Usatîi a declarat că „atât timp cât Vlad Plahotniuc a fost în ţară, nu era real accesul la raport. Un obstacol era faptul că acesta că nu era tradus în limba de stat, pentru că din toţi care au avut acces la raport, doar două-trei persoane cunosc engleza”. Potrivit lui Renato Usatîi, „Vlad Plahotniuc a dat ordin ca raportul să nu fie tradus”.

Întrebat de unde are raportul, politicianul a declarat că, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu oamenii, cineva i-a oferit şi un stick pe care se conţinea acesta. Cât ţine de autenticitatea raportului, Renato Usatîi a spus că „la sfârşitul raportului este linkul la compania Kroll, la site”. Fostul primar de Bălţi afirmă că a aflat că partea a treia din Kroll nu este ultima şi că vor urma şi altele.

Întrebat ce nume mai apar în raport, acesta a spus că „sunt multe nume necunoscute pentru el. Din cele cunoscute, sunt Plahotniuc, Filat, Şor, Iaralov. Restul ar fi directori de companii”. Politicianul a mai declarat că numele Greceanîi nu se regăseşte. Beneficiarul furtului din trei bănci sunt companiile legate direct sau indirect cu Plahotniuc”.

Solicitat de IPN, preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a declarat că i-a propus foarte respectuos lui Renato Usatîi să prezinte la Comisie informaţiile pe care le deţine. „Dânsul, dacă ar fi vrut într-adevăr să ajute sincer la deconspirarea acestui jaf, dacă ar fi avut scopuri nobile, eu cred că trebuia să facă acest lucru – să depună raportul ori ce are el”, a declarat deputatul.

Potrivit lui Alexandru Slusari, „Renato Usatîi a ales să facă show, probabil urmărind scopuri politice”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite