Renato Usatîi acuză manipularea cifrelor în BOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii

Liderul Blocului electoral „Renato Usatîi” acuză realizatorii Barometrului Opiniei Publice (BOP) că ar fi trucat rezultatele sondajului care urmează a fi prezentat săptămâna viitoare, transmite IPN.

Potrivit politicianului, luni urmează să se facă public un sondaj care arată că, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 33,7% din respondenţi ar vota cu PAS, 25,2% – cu BeCS, 6% – cu Partidul Politic Şor, 4,6% – cu Blocul electoral „Renato Usatîi”, 2,7% – cu Platforma DA şi 1,4% – cu Partidul Politic „Democraţia Acasă”.

Renato Usatîi susţine că cifrele din dreapta denumirii blocului pe care-l reprezintă au fost manipulate şi că, în loc de 4,6%, este de fapt 8,4%. De asemenea, a fost tăiat cu 0,4% scorul de la Platforma DA şi 0,8% de la Partidul Politic „Democraţia Acasă”. Acesta mai spune că procentajul la PAS a fost ridicat cu 4%. Renato Usatîi susţine că manipulările au fost făcute personal de Arcadie Barbăroşie, directorul executiv al Institutului de Politici Publice, care prezintă BOP.

Politicianul a făcut o paralelă cu BOP prezentat înainte de prezidenţiale, potrivit căruia, Renato Usatîi urma să acumuleze 10,9% din voturi, dar în realitate a obţinut 16,9%.

Potrivit lui Usatîi, IPP nu se deosebeşte de companiile care „desenau sondaje pe timpul lui Plahotniuc”. Acesta a promis că, după alegerile parlamentare, va modifica legislaţia aşa încât companiile care prezintă sondaje ce nu se încadrează în marja de eroare CEC să fie lipsite pe viitor de dreptul de a mai face sondaje.

Contactat de IPN pentru o reacţie, directorul executiv al IPP, Arcadie Barbăroşie, nu a răspuns la telefon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite