Remanieri în Guvernul de la Chişinău: Doi miniştri, demişi din funcţie. Silvia Radu va prelua şefia Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 18 septembrie, care sunt noile remanieri din Guvernul de la Chişinău, făcute la solicitarea premierului Pavel Filip.

Democraţii au decis că ministrul Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari, va fi demisă din funcţie.

La fel se va proceda şi cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului, Liviu Volconovici.

Cele două funcţii guvernamentale vacante ar urma să fie preluate de ex-primarul interimar de Chişinău Silvia Radu, care va fi numită la conducerea Ministerului Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, şi de Nicolai Ciubuc, care va prelua şefia Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului.

Vlad Plahotniuc a precizat că, deşi au rămas câteva luni până la parlamentare, „nu înseamnă că nu trebuie să facem schimbări, dacă asta solicită oamenii”.

„Dacă va fi cazul, vom face schimbări în echipa guvernamentală şi cu o lună înainte de alegeri pentru că Guvernul trebuie să lucreze cât mai eficient”, a notat liderul PDM.

Potrivit lui, cei doi miniştri demişi „au muncit serios şi şi-au făcut datoria, doar că cetăţenii vor mai mulă calitate în domeniile respective şi vor o comunicare mai eficientă cu conducătorii acestor instituţii. În plus, în domeniile supuse remanierilor urmează să fie lansate proiecte ample de modernizare şi este nevoie de o abordare managerială mai serioasă, mai eficientă şi mai curajoasă”, a explicat Plahotniuc.

În ceea ce priveşte noile numiri, Plahotniuc a spus că Nicolae CIubuc „este un bun cunoscător în acest domeniu, un manager care şi-a dovedit capacităţile în instituţiile publice”.

Despre Silvia Radu, Plahotniuc a menţionat că este „o persoană cu o experinţă managerială şi profesională solidă”.

Democratul a subliniat că remanierile nu se încheie aici.

„În următoarele săptămâni va fi finalizată o altă evaluare. De asta dată a Institutului Secretarilor de Stat. La acest nivel, în anumite domenii sunt probleme semnalate nu doar de cetăţeni, dar şi de miniştri responsabili de aceste domenii”, a afirmat Plahotniuc.

El a mai adăugat că PDM apreciază foarte mult activitatea lui Pavel Filip şi că premierul se bucură de toată încrederea echipei.

La rândul său, prim-ministrul a declarat că a avut deja un dialog cu Igor Dodon pe subiectul remanierilor guvernamentale, dând de înţeles că preşedintele ţării a acceptat să semneze decretul de demitere din funcţie a celor doi miniştri şi pe cel de numire în funcţie a noilor miniştri.

Filip a mai spus că Liviu Volconovici va reveni în funcţia de rector la Universitatea Agrară, iar Svetlana Cebotari în funcţia de director al Centrului de Transfugie a Sângelui.

Amintim Svetlana Cebotari şi Liviu Volconovici au fost numiţi în funcţii în cadrul ultimelor remanieri de Guvern care s-au produs în ianuarie 2018. Atunci, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite