Regimul de la Tiraspol ajută separatiştii din Donbas. Ce au depistat grănicerii ucraineni

Regimul de la Tiraspol ajută separatiştii din Donbas. Ce au depistat grănicerii ucraineni

Separatiştii din Donbas, susţinuţi de regimul de la Tiraspol FOTO: Reuters

Colaboratorii Serviciului ucrainean de grăniceri a împiedicat recent transportarea din Donbas în Transnistria a două vagoane pline cu metale neferoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit dniester.ru, grănicierii ucraineni au depistat, după verificarea acestei „încărcături stranii”, că metalele neferoase reprezentau de fapt cartuşele utilizate de armata ucraineană în război şi care au fost ulterior adunate de forţele separatiste din Doneţk şi Lugansk. 
 
Toate aceste cartuşe de calibrul 5,45 şi 12,7 milimetri şi care cântăreau mai mult de 134 de tone trebuiau să ajungă din Kramatorsk în Râbniţa la Uzina metalurgică, controlată de regimul de la Tiraspol, pentru a fi prelucrate. 
 
Experţii dniester.ru susţin că acest incident poate ajunge în vizorul organizaţiilor internaţionale. Serviciul ucrainean de grăniceri anunţă că acum încărcătura este examinată şi a fost supusă unor expertize suplimentare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările