Referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie

Referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie

FOTO arhivă

Consiliul municipal Chişinău a votat marţi, 12 septembrie, pentru stabilirea zilei în care va avea loc referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu voturile a 26 de consilieri municipali s-a decis că referendumul local va avea loc pe 19 noiembrie. 

Potrivit IPN, preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din cadrul CMC, Ion Ceban, a declarat că materialele prezentate de grupul de iniţiativă instanţei de judecată conţin peste 5 mii de pagini de subiecte ce se referă la traficul de influenţă, acte de corupţie comise de conducerea Capitalei pe parcursul celor zece ani de mandat la cârma oraşului. 

Ceban a anunţat că locuitorii Capitalei vor trebui să răspundă la o singură întrebare la referendum, şi anume: „Susţineţi revocarea din funcţie a primarului general, domnul Dorin Chirtoacă?”.

„Dacă vom reuşi să demitem primarul, în primăvara anului viitor vor avea loc alegeri locale noi”, a mai spus Ion Ceban, mulţumind celor peste 80 de mii de locuitori ai Capitalei care au semnat pentru organizarea referendumului.
 
Amintim că Partidul Socialiştilor a început pe 11 mai colectarea de semnături pentru iniţierea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Printre primii semnatari s-a enumerat atunci şi Igor Dodon, care a sugerat că Primăria ar putea fi preluată de socialişti.
 
De precizat că Dorin Chirtoacă este suspendat din funcţie. Primarul a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. În acel dosar edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 
 
Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

 

citeste totul despre: