Recep Erdoğan vine în Moldova în prima jumătate a anului 2018

Recep Erdoğan vine în Moldova în prima jumătate a anului 2018

FOTO arhivă

Preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a anului viitor. Oficialul va participa la inaugurarea Consulatului General al Turciei la Comrat. Anunţul l-a făcut vineri, 22 septembrie, Hulusi Kilik, ambasadorul Turciei la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Potrivit ambasadorului, înţelegerile asupra vizitei şi asupra deschiderii consulatului au fost atinse în cadrul recentei vizite a preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, la Ankara. Părţile au căzut de acord şi cu deschiderea la Istanbul a unui oficiu comercial al Republicii Moldova.

În luna noiembrie, la Comrat va fi desfăşurat un forum de investiţii, la care este aşteptat să participe şi un viceministru al Turciei. Totodată, între 14 şi 15 decembrie, la Chişinău va avea loc şedinţa comisiei mixte moldo-turce.

Ambasadorul Hulusi Kilik a mai spus că Turcia pledează pentru extinderea Acordului de Comerţ Liber cu Republica Moldova, intrat în vigoare în luna noiembrie anul trecut. „Odată cu intrarea în vigoare a acestui acord a crescut volumul schimburilor comerciale. Acum dorim să extindem acest acord”, a menţionat diplomatul.

În acest an sunt marcaţi 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: