Reacţia Procuraturii la flashmob-ul PAS: Vom adopta soluţii doar în baza legii, indiferent de presiunile forţelor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a organizat un flashmob joi, 25 iunie, la sediul Procuraturii Generale, prin care reprezentanţii formaţiunii şi-au exprimat indignarea faţă de decizia procurorilor de a nu începe urmărirea penală în cazul sacoşei primite de Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc, în care se presupune că se aflau bani.

Maia Sandu susţine că Procuratura este influenţată politic şi că decizia de neîncepere a urmării penale este „o mare bătaie de joc din partea procurorului general faţă de acest popor care a fost furat ani de zile”.

„Ne întrebăm de ce Stoianoglo a aplicat la funcţia de procuror general, dacă nu avea intenţia să facă ordine. Ne-a spus că vrea să investigheze furtul miliardului, iată aici avem un episod despre unde au ajuns banii din furtul miliardului, pentru că sunt bani transmişi de Plahotniuc lui Dodon şi vedem o lipsă totală de dorinţă de a investiga. S-a luat o decizie uşoară, nu au fost interogaţi oamenii care trebuiau să fie interogaţi”, a afirmat Maia Sandu.

Reacţia Procurturii Generale

„Procuratura Generala apreciază pozitiv orice punct de vedere sau manifestaţie care se desfăşoară civilizat, democratic şi paşnic. Este un drept constituţional garantat, prin care cetăţenii îşi pot exprima liber opiniile şi eventual - nemulţumirile.

Atunci, însă, când unele formaţiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanţă politică acest lucru nu poate fi luat în serios.

Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat şi rămâne fermă pe poziţia de a adopta soluţii şi hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice.

Pentru cei care pretind că întruchipează democraţia autentică le explicăm că dezacordul cu soluţiile organelor judiciare poate fi manifestat mai eficient, în limitele cadrului legal, cu utilizarea instrumentarului procesual-penal, controlului ierarhic superior şi celui judiciar. Doar aşa vor avea posibilitatea să-şi prezinte argumentele şi raţionamentele logico-juridice care evident că, diferă de sloganele populiste exprimate prin flashmob-uri”, se spune într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite