Putin, despre Crimeea: Această problemă este închisă definitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a comentat revenirea Nadiei Savcenko la Kiev, dar şi declaraţiile potrivit cărora Ucraina urmează să recupereze Crimeea şi Donbas.

Miercuri, 25 mai, pilotul ucrainean Nadia Savcenko a fost eliberat de către Rusia, iar preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a afirmat că, după întoarcerea acasă a Nadiei, Ucraina va redobândi Crimeea, regiunea Lugansk şi Doneţk.

Replica lui Putin nu s-a lăsat mult aşteptată. Acesta a subliniat că problema Crimeei este închisă definitiv. „Este o decizie istorică, a oamenilor care locuiesc în Crimeea, iar Rusia nu o va negocia cu nimeni”, a declarat Putin. Ce ţine de afirmaţiile referitoare la întoarcerea regiunilor Lugansk şi Doneţk, preşedintele rus susţine că trebuie să fie respectat mai întâi de toate acordul de la Minsk, intrat în vigoare la 15 februarie 2015.

Liderul de la Kremlin face referire la prevederile acordului ce ţin de schimbarea constituţiei Ucrainei, precum şi la necesitatea efectuării descentralizării, adoptarea legii amnistiei şi adoptarea legii privind statutul special al regiunii Donbas. „Nu pot integra oamenii în societate când ei sunt urmăriţi penal”, a conchis preşedintele Federaţiei Ruse.

Vineri, 27 mai, Vladimir Putin a susţinut o conferinţă de presă la finalul întrevederii cu premierul Greciei, Alexis Tsipras, privind dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state, ce a avut loc la Atena.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite