PSRM „se opune categoric” suspendării din funcţie a lui Igor Dodon: CCM încalcă încă în mod grav normele constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Partidul Socialiştilor „se opune categoric celei mai recente încălcări a Constituţiei Republicii Moldova de către regimul de guvernare”. Aşa comentează socialiştii cea de-a cincea suspendare din funcţie a lui Igor Dodon.

„Curtea Constituţională de buzunar, care este o filială a Partidului Democrat, încalcă încă o dată în mod grav normele constituţionale şi subminează credibilitatea Legii fundamentale a ţării, printr-o altă încercare de a vinde legislaţia în interesele politice foarte restrânse ale PDM”, se arată într-un comunicat de presă emis de PSRM.

Potrivit socialiştilor, astfel „de legi scandaloase, cum ar fi limitarea spaţiului mediatic şi introducerea cenzurii, redenumirea marii sărbători Ziua Victoriei, transferarea proprietăţii de stat prin acorduri ascunse, fără discuţii publice, este absolut inacceptabilă”.

„Majoritatea populaţiei Republicii Moldova, care constituie peste 70-80%, este categoric împotriva legilor impuse. Fapt ce confirmă încă odată falsitatea declaraţiilor „pro-Moldova”. În acest caz nu poate fi vorba despre nicio poziţie pro-Moldova a Partidului Democrat”, afirmă reprezentanţii PSRM.

Curtea Constituţională de la Chişinău l-a suspendat din funcţie luni, 10 decembrie, pentru a cincea oară pe preşedintele Igor Dodon, după ce şeful statului a refuzat să promulge patru legi revotate de Parlament, încălcând în aşa mod Legea Supremă. Suspendarea este valabilă doar pentru perioada în care vor fi promulgate legile respective de către un preşedinte interimar.

Igor Dodon susţine că nu va ceda în niciuna din problemele care vizează cele patru legi pe care a refuzat să le promulge şi pentru care a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru a cincea oară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite