PSRM: Salariile şi pensiile se vor achita fără întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achitarea salariilor, pensiilor şi altor plăţi sociale este prioritară şi se va face fără întârziere. Asigurări în acest sens dă Partidul Socialiştilor, care menţionează, într-un comunicat de presă, că Ministerul Finanţelor a reuşit accesarea celor peste 4 miliarde lei oferiţi de Fondul Monetar Internaţional, transmite IPN.

Potrivit PSRM, în pericol de nefinanţare sunt cheltuielile care, conform rectificării bugetare, urmează a fi finanţate din mijloacele creditului de stat de 200 de milioane de euro din partea Federaţiei Ruse. „În cazul blocării acestei finanţări de Curtea Constituţională, Guvernul va trebui să vină în Parlament cu rectificare, reducând peste 4 miliarde de lei, cheltuieli pentru economia naţională, locuri de muncă pentru cetăţenii reveniţi de peste hotare, dar şi unele cheltuieli sociale şi investiţionale”, se menţionează în comunicatul PSRM.

Partidul de la guvernare precizează că dacă, cei patru miliarde de lei (echivalentul creditului rusesc de 200 mln euro) nu vor mai ajunge în buget, Guvernul va fi nevoit să renunţe la reparaţia drumurilor, la subvenţionarea dobânzilor pentru creditele acordate agenţilor economici, la programul de rambursare a TVA pentru agenţii economici, la alocarea mijloacelor suplimentare pentru sistemul medical.

Coaliţia de guvernare apreciază şi salută asistenţa externă oferită Moldovei de partenerii externi: Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană, Banca Mondială, Federaţia Rusă, Turcia. De asemenea, Chişinăul este recunoscător pentru sprijinul anunţat de România, la 10 ani de parteneriat strategic Moldova: echipe de medici, măşti, materiale sanitare şi medicamente vor ajunge la Chişinău în perioada următoare, se mai spune în comunicatul remis de PSRM. 

Acum patru zile, preşedintele Igor Dodon a declarat că, dacă Curtea Constituţională, la solicitarea opoziţiei parlamentare, va bloca legile votate în Parlament, de la 1 mai salariile bugetarilor şi pensiile nu vor fi achitate.

https://www.ipn.md/ro/salariile-si-pensiile-se-vor-achita-fara-intarziere-psrm-7965_1073153.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite