PSRM reacţionează la acuzaţiile lui Oazu Nantoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul „Oazu Nantoi a fost unul dintre cei care, la începutul anilor 90 ai secolului trecut, au generat ură interetnică, foarte periculoasă pentru ţară”. Este reacţia Partidului Socialiştilor la acuzaţia deputatului PAS, care a spus astăzi că „preşedintele Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor, la fel ca în campaniile electorale precedente, revin la practica de reanimare a tensiunilor interetnice din societatea moldovenească”.

Ca şi majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, PSRM pledează pentru pacea interetnică, astfel ca toţi oamenii, indiferent de apartenenţa etnică şi religioasă, să trăiască în armonie şi bună înţelegere. Acesta este comentariul PSRM, oferit pentru IPN de către ofiţerul de presă al formaţiunii, Irina Astahova.

Partidul Socialiştilor consideră că declaraţiile făcute de deputatul Oazu Nantoi în cadrul conferinţei de presă de astăzi sunt absolut iresponsabile. Potrivit PSRM, Oazu Nantoi, cu declaraţia sa, „a insultat tot poporul găgăuz şi reprezentanţii acestuia în Adunarea Populară”.

„Vă reamintim că domnul Oazu Nantoi, fiind membru activ al Frontului Popular, poartă responsabilitatea personală pentru apariţia conflictelor interetnice pe teritoriul republicii noastre”. „Prin declaraţiile sale, domnul Nantoi a demonstrat atitudinea partidului PAS faţă de cetăţenii din propria ţară care locuiesc în Găgăuzia. Nu avem nicio îndoială că poporul găgăuz va da un răspuns adecvat candidaţilor PAS atât la alegerile prezidenţiale, cât şi la cele parlamentare”, se menţionează în comentariu.

Potrivit sursei citate, Partidul Socialiştilor susţine plenar poziţia preşedintelui Igor Dodon, care a declarat că autorităţile moldoveneşti trebuie să îndeplinească toate obligaţiile în conformitate cu Legea (din 1994) privind statutul juridic special al Găgăuziei. Partidul Socialiştilor consideră necesară adoptarea unui set de legi privind statutul Găgăuziei, care a fost elaborat cu susţinerea experţilor naţionali şi internaţionali şi cu sprijinul extern, inclusiv al europenilor.

Deputatul Oazu Nantoi a declarat astăzi, 29 iulie, într-o conferinţă de presă, că PSRM a înregistrat un proiect de lege pentru completarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei, care conţine prevederi ce contravin Constituţiei. În opinia sa, fiind conştienţi că proiectul nu va fi susţinut în Parlament, preşedintele Igor Dodon va putea da vina pe vina „pe naţionaliştii români şi unionişti” în campania electorală pentru prezidenţiale.

https://www.ipn.md/ro/psrm-reactioneaza-la-acuzatiile-lui-oazu-nantoi-7965_1075211.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite