PSRM propune crearea unei comisii care va lucra la reforma constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constitutia RM

Fracţiunea PSRM va propune plenului crearea unei comisii parlamentare speciale pentru elaborarea proiectelor de lege privind reforma constituţională. Deputatul Vasile Bolea a declarat, la un briefing de presă, că statul are nevoie de o revizuire a legislaţiei în domeniul constituţional. „Posibil să venim şi cu un proiect de modificare a Constituţiei Republicii Moldova”, a precizat Bolea, care este şi unul din autorii iniţiativei, transmite IPN.

Reforma constituţională va urmări modificări la legislaţie ce urmează să înlăture blocajele politice în relaţiile dintre Preşedinte – Guvern – Parlament şi să combată traseismul politic, a precizat deputatul. De asemenea, ar putea examina şi iniţiativele lansate de fostul preşedinte, Igor Dodon, lider al PSRM, cu privire la reducerea numărului de deputaţi şi trecerea la forma de guvernare prezidenţială.

Igor Dodon a declarat mai devreme la un post de televiziune că reforma constituţională lansată în mandatul său de preşedinte al ţării trebuie să fie dusă până la capăt. Preşedintele PSRM a menţionat că deputaţii socialişti vor propune în Parlament crearea unei astfel de comisii, după ce şefa statului, Maia Sandu, a ordonat dizolvarea Comisiei privind reforma constituţională, creată prin decretul preşedintelui Igor Dodon în vara anului 2020.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite