PSRM va propune CMC trecerea în domeniul public a terenurilor proprietate municipală

PSRM va propune CMC trecerea în domeniul public a terenurilor proprietate municipală

FOTO privesc.eu

Fracţiunea Partidului Socialiştilor va propune trecerea în domeniul public a tuturor terenurilor proprietate municipală Consiliului municipal Chişinău, până la aprobarea Planului Urbanistic General. „Ceea ce se află în domeniul public nu mai este pasibil pentru construcţii”, a declarat miercuri, 13 iunie, într-o conferinţă de presă, liderul Fracţiunii PSRM, Ion Ceban, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Ceban a abordat şi subiectul demolării cinematografului „Gaudeamus”. În opinia sa, municipalitatea ar trebui să iniţieze negocieri cu proprietarul pentru a răscumpăra proprietatea.

„Acest lot poate fi expropriat în vederea construcţiei unui edificiu de sănătate, sport, cultură etc.”, a declarat consilierul municipal. „Propunem alocarea a 15 mln lei pentru iniţierea construcţiei unui centru cultural în acel loc”, a adăugat Ion Ceban.

Proprietarul a iniţiat demolarea cinematografului săptămâna trecută. Lucrările au fost oprite însă la 11 iunie, prin dispoziţia viceprimarului Nistor Grozavu, ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni şi a interpelării primarului ales, Andrei Năstase. Edificiul din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată începând cu anul 2004.
 
Pe 27 februarie 2018, Primăria a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul dat, pentru amplasarea unui complex rezidenţial.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările