PSRM propune Blocului ACUM crearea unei noi alianţe de guvernare, însă fără posibilitatea ca Maia Sandu să conducă din nou Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii si Vlad Batrincea presedinte.md

Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat miercuri, 13 noiembrie, după consultările pe care le-a avut formaţiunea sa cu preşedintele Igor Dodon pe subiectul învestirii în funcţie a unui nou guvern, că socialiştii vor să evite alegerile parlamentare anticipate. În acest sens, Greceanîi a menţionat că socialiştii sunt dispuşi să creeze o nouă alianţă de guvernare, însă doar cu Blocul ACUM.

Zinaida Greceanîi a precizat că PSRM pledează pentru formarea unei alianţe cu ACUM, însă în alte condiţii. Ea spune că PSRM nu va mai accepta un Guvern condus exclusiv de ACUM.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a accentuat că lidera PAS, Maia Sandu, nu va mai fi acceptată la funcţia de premier.

„În caz dacă ACUM nu este gata să examineze această posibilitate, noi nu putem admite alegeri parlamentare anticipate. De aceea, vom examina orice candidatură propusă de preşedinte la funcţia de prim-ministru, chiar în cazul în care nu există o majoritate parlamentară”, a subliniat Greceanîi.

De partea cealaltă, Blocul ACUM este dispus să formeze o majoritate parlamentară cu PSRM doar dacă va fi învestit un nou guvern, însă în componenţa veche, adică în frunte cu Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite