VIDEO „Avem şansa să eliberăm ţara de bandiţi”. Marşul PSRM dedicat Zilei solidarităţii oamenilor muncii, transformat în miting electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat marţi, 1 mai, tradiţionalul marş dedicat Zilei Internaţionale a Solidarităţii Oamenilor Muncii. La eveniment a participat şi Igor Dodon. Manifestaţia s-a tranformat în una electorală, în care socialiştii şi-au promovat candidatul lor la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, şi în care au fost lansate critici la adresa guvernării.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat în faţa manifestanţilor că dezideratul principal al socialişilor pentru alegerilor parlamentare va fi promovarea ideii privind schimbarea formei de guvernare, de la republică parlamentară, la una prezidenţială, în vederea oferirii mai multor atribuţii lui Igor Dodon.

În luarea sa de cuvânt, preşedintele ţării s-a lăudat că a eliberat Preşedinţia „de eurounionişti”, cei care şi-ar fi bătut joc de simbolurile statului, subliniind că miza cea mare pentru PSRM este obţinerea victoriei la parlamentare „pentru a avea şansa să eliberăm ţara de bandiţii de la guvernare”.

„Vă chem pe toţi, indiferent de culoarea politică, să sprijiniţi echipa de profesionişti a socialiştilor, pentru că doar noi împreună vom putea face ordine”, a afirmat Igor Dodon.

„Trecem printr-o perioadă foarte dificilă, avem provocatori şi în interiorul ţării şi în afara ţării. În interioul ţării avem Parlamentul, o majoritate care nu este susţinută de popor şi nimeni nu a ales-o”, a mai spus şeful statului.

UPATE 11.00 Igor Dodon s-a alăturat în fruntea coloanei de participanţi la marş.

UPDATE 10.30 Marşul dedicat Zilei Internaţionale a Muncii a fost transformat într-un miting electoral. Înarmaţi cu drapele de partid, manifestanţii socialiştii scandează „Vrem o republică prezidenţială”, deziderat ce aparţine lui Igor Dodon.

Mitingul „Pentru o guvernare responsabilă şi echitate socială” a început la ora 11.00, în faţa Parlamentului.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor nu a anunţat activităţi pentru 1 mai.

Ziua Internaţională a Solidarităţii Muncii este marcată din anul 1889 în majoritatea ţărilor lumii. În Republica Moldova este zi nelucrătoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite