PSRM oferă consiliere juridică persoanelor amendate pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe pe 9 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidul Socialiştilor oferă consiliere juridică persoanelor amendate pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe pe 9 mai, la manifestaţiile prilejuite de Ziua Victoriei, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii, citat de IPN.

Membrii partidului condamnă adoptarea de către majoritatea parlamentară a legii care interzice panglica Sf. Gheorghe şi au contestat-o la Curtea Constituţională.

„Vom întreprinde toate acţiunile legale pentru a anula această lege. PSRM consideră că nimeni nu este în drept să interzică cinstirea memoriei glorioşilor noştri taţi, bunici şi străbunici care au învins nazismul şi nimeni nu este în drept să interzică milioanelor de oameni să poarte panglica Sf. Gheorghe în amintirea acelor fapte eroice”, se arată în comunicat.

Au fost identificate 103 persoane care au încălcat legislaţia la capitolul simboluri interzise. Alte 35 de persoane sunt în proces de documentare şi identificare, a comunicat Viorel Cernăuţeanu, şeful Inspectoratului General al Poliţiei în cadrul unei ediţii speciale la postul public de televiziune.

Persoanele fizice care nu s-au conformat legislaţiei, riscă amendă de la 4500 la 9 000 lei sau 30/60 de ore de muncă în folosul comunităţii. Persoana cu funcţie de răspundere riscă amendă de la 9000 la 18000 de lei, iar persoana juridică – de la 18000 la 30000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite