PSRM: Introducerea integrării europene în Constituţie contravine principiilor fundamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii si Vlad Batrincea foto socialistii.md

Socialiştii consideră că introducerea în Constituţie a sintagmei „integrarea europeană este vectorul de dezvoltare al Republicii Moldova” contravine principiilor fundamentale şi va înrăutăţi şi mai mult situaţia din ţară, în condiţiile în care societatea ar fi dezbinată.

„Constituţia este legea supremă, care trebuie să reflecte interesele întregului popor şi nu a unui partid aparte sau a unor politicieni. Echilibrul delicat de astăzi se păstrează în societate datorită înţelepciunii poporului moldovenesc, în pofida politicii eronate şi unilaterale a integratorilor europeni, astfel încercând să-şi mascheze incompetenţa, din domeniul politic, social-economic, prin utilizarea excesivă a lozincilor geopolitice”, se arată într-un comunicat de presă emis de PSRM.

Partidul Socialiştilor menţionează că susţine pe deplin „poziţia preşedintelui cu privire la necesitatea promovării unei politici externe echilibrate a statului, inadmisibilitatea unor astfel de distorsiuni şi adoptarea unor astfel de decizii grave fără participarea poporului numai prin alegeri sau referendum”.

„Socialiştii se opun în mod categoric adoptării amendamentelor ideologice în Constituţie, în parlament şi nu vor vota pentru acestea. Mai mult ca atît, că asemenea subiecte se discută fără a fi coordonate cu poporul, practic în ajunul alegerilor parlamentare, după care mulţi dintre reprezentanţii majorităţii parlamentare vor trece în arhiva politică”, subliniază formaţiunea condusă de Zinaida Greceanîi.

Majoritatea parlamentară ar urma să voteze în această săptămână proiectul de lege ce prevede modificarea Constituţiei, prin introducerea sintagmei „Orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”. Anunţul a fost făcut marţi, 9 octombrie, de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite