PSRM iniţiază o moţiune simplă împotriva ministrului Chirinciuc: Asistăm la un dezastru în domeniul transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută socialiştii au înaintat o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, care nu fost susţinută de Parlament, vineri, 3 martie, deputaţii PSRM au iniţiat una nouă. De data aceasta împotriva ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, transmite IPN.

Deputatul socialist Vasile Bolea a declarat că „asistăm la un dezastru în domeniul transporturilor”. Potrivit parlamentarului, moţiunea vine ca urmare a lipsei de performanţă şi a greşelilor admise de ministru. Deputatul a invocat şi restanţele salariale la ÎS „Calea Ferată din Moldova”, care sunt estimate la peste 130 de milioane de lei. Fracţiunea PSRM cere lichidarea restanţelor salariale, dar şi elaborarea unui program de stat de susţinere a întreprinderii.

În opinia socialiştilor, trebuie reformată şi Agenţia Naţională Transport Auto, pentru care, potrivit lor, se cheltuiesc mulţi bani, salariul unui angajat ajungând şi la 20 de mii de lei, dar eficienţa este zero.

Biroul Permanent trebuie să decidă data când moţiunea va fi examinată, lucru care urmează să se întâmple în termen de 14 zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite