PSRM: Fracţiunea a făcut uz de dreptul său regulamentar să nu participe la şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor îşi exprimă întreaga susţinere pentru pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu şi-a angajat răspunderea. Într-o declaraţie, PSRM menţionează că „aceste măsuri, luate în perioada situaţiei excepţionale în care se află Moldova, vin să ajute cetăţenii ţării, atât angajaţii, persoanele care rămân fără un loc de muncă, cât şi afacerile mici şi mijlocii”, transmite IPN.

„Pe fundalul crizei mondiale provocate de pandemia de coronavirus, precum şi a crizei economice din ţara noastră generată de COVID-19, Guvernul a decis subvenţionarea integrală din bugetul public a impozitelor salariale în cazul angajaţilor activitatea cărora a fost sistată, urmare a deciziilor în perioada stării de urgenţă. Pentru salariaţii agenţilor economici afectaţi indirect vor fi recuperate 60% din impozitele salariale”, precizează deputaţii socialişti.

Potrivit PSRM, aceste măsuri trebuie să fie realizate imediat, deoarece cetăţenii aşteaptă ajutor „acum, nu peste o lună-două sau mai multe”. În situaţie excepţională sunt necesare şi măsuri excepţionale, inclusiv pentru a veni în ajutorul oamenilor şi businessului. În aceste condiţii, fracţiunea PSRM a făcut uz de dreptul său regulamentar să nu participe la şedinţa Parlamentului de astăzi, ca şi opţiune politică în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu.

„Totodată, fracţiunea parlamentară a PSRM reiterează sprijinul pentru toate acţiunile Guvernului Chicu în această perioadă de pandemie. Deşi coronavirusul reprezintă un pericol iminent la adresa întregii lumi, ritmul de creştere a noilor cazuri de COVID-19 în Moldova este mai lent comparativ cu alte state europene. Aceasta demonstrează că autorităţile noastre au luat măsuri corecte de limitare a răspândirii virusului. Acţiunile bune ale Guvernului ţării sunt apreciate şi de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dar şi de către experţi independenţi”, se mai spune în declaraţie.

Şedinţa Parlamentului la care Guvernul urma să prezinte proiectul pentru care şi-a angajat răspunderea nu a întrunit cvorum. În plenul legislativului nu s-au prezentat deputaţii din Partidul Socialiştilor şi cei din Partidul Democrat. După ce Secretariatul Parlamentului a anunţat că la şedinţă şi-au înregistrat prezenţa doar 39 de deputaţi, şefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat lipsă de cvorum.

https://www.ipn.md/ro/psrm-fractiunea-a-facut-uz-de-dreptul-sau-regulamentar-7965_1072636.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite