PSRM cere retragerea proiectului de modificare a Codului Audiovizualului ce prevede interzicerea propagandei ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 7 decembrie, a proiectului de lege cu privire la modificarea şi completarea Codului Audiovizualului, transmite IPN.

Deputatul PSRM Vlad Batrâncea a declarat că prevederile acestui proiect încalcă rezoluţia Consiliului Europei şi pe cea a OSCE. 

Potrivit parlamentarului, acest proiect vine să instaureze dictatură şi valori antidemocratice. Deputatul a mai spus că în Constituţie sunt prevăzute expres libertatea de exprimare, libertatea presei şi libertatea de gândire, iar acest proiect vine să le încalce.

Preşedinta fracţiunii Partidului Comuniştilor, Inna Şupac, a menţionat că tentativele anterioare de a introduce în alte proiecte de lege elementul de luptă cu aşa-zisa propagandă prorusă au fost dur criticate de partenerii ţării.

Fiind supusă votului, propunerea socialiştilor nu a fost susţinută de majoritatea deputaţilor prezenţi la şedinţă.

Proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Codului Audiovizualului este propus de către deputaţii PDM şi PPE. 

Potrivit PDM, iniţiativa are ca scop securizarea spaţiului informaţional, prin limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite