PSRM caută semnături pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Fracţiunea Partidului Socialiştilor pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, a anunţat joi, 21 aprilie, liderul socialiştilor, Igor Dodon. Politicianul a declarat pentru presă că acum se negociază cu fracţiunile din opoziţie ca să se alăture şi să susţină această iniţiativă, transmite IPN.

„Comuniştii s-au expus că vor semna iniţiativa şi chiar le-am propus să o pregătim împreună. Am iniţiat discuţiile şi cu fracţiunea PLDM. Au spus că se vor convoca şi vor decide. Ne punem ca scop ca moţiunea să fie înregistrată imediat după sărbătorile pascale. Preşedintelui PDM i-am sugerat să o susţină şi democraţii. Cred că au dubii la modalitatea cum a fost votat şi şi-a depus jurământul acest Guvern, poate domnul Filip singur va dori să-şi dea demisia”, a declarat Igor Dodon.

Socialiştii consideră că unul din motivele de bază pentru înaintarea moţiunii ar fi capturarea instituţiilor statului şi lipsa reformelor. „Sperăm că această moţiune va fi semnată de cel puţin 40 de deputaţi din opoziţie. Noi insistăm ca alegerile anticipate să aibă loc o dată cu cele prezidenţiale şi în acest sens Guvernul trebuie să fie demis până la finele lunii mai. Totul depinde de presiunea socială, de proteste”, a menţionat politicianul.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, fiind solicitat de presă să se expună pe marginea iniţiativei socialiştilor, a spus că aceasta este o modalitate democratică prevăzută de lege. Însă le-a sugerat socialiştilor să arate clar obiecţiile pe care le au faţă de activitatea Guvernului, să anexeze la moţiune un program de guvernare pe care îl consideră potrivit şi lista unui cabinet de miniştri cu nume şi funcţii. Oficialul a apreciat că atunci când se va veni cu aceste elemente atunci se va vedea seriozitatea acestor intenţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite