PSRM a adunat peste 700 de mii de semnături pentru trecerea la sistemul prezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor a adunat peste 700 de mii de semnături pentru schimbarea sistemului de guvernare din republică parlamentară în republică prezidenţială. Totodată, într-o rezoluţie a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor, care s-a întrunit miercuri, 5 septembrie, formaţiunea îşi confirmă întregul sprijin pentru preşedintele Republicii Moldova ales de popor, Igor Dodon, şi iniţiativele sale politice şi sociale, transmite IPN.

Preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat pentru presă că cele peste 700 de semnături colectate pentru trecerea la sistemul de guvernare prezidenţial urmează să fie utilizate pentru programul electoral al formaţiunii. Cât despre participarea la congres a preşedintelui Igor Dodon, 

Zinaida Greceanîi a spus că încă de la ultimul congres, PSRM şi-a exprimat sprijinul pentru şeful statului şi că acesta va fi invitat mereu la şedinţele partidului şi agenda formaţiunii va fi consultată cu el, formaţiunea fiind pro-prezidenţială.

La şedinţa Consiliului a fost adoptată o rezoluţie în care se menţionează că „unicul partid care acţionează în interesele majorităţii absolute a poporului Moldovei este Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. 

Principiile de bază ale PSRM corespund aşteptărilor majorităţii cetăţenilor ţării. Printre acestea, socialiştii punctează „trecerea la sistemul de guvernământ prezidenţial, păstrarea statalităţii moldoveneşti şi a limbii moldoveneşti în Constituţie, pacea interetnică în ţară, statutul de neutralitate al Moldovei pe arena internaţională, relansarea parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă şi păstrarea bunelor relaţii cu ţările Uniunii Europene, reglementarea paşnică a diferendului transnistrean, echitatea socială, apărarea Ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale”.

În acelaşi document, PSRM condamnă categoric „încercările regimului de guvernământ şi a pseudo opoziţiei pro-europene de a diviza societatea şi îşi declară refuzul de a participa la jocurile lor politice infame”. 

Totodată, PSRM cheamă poporul Moldovei să se unească în jurul programului de păstrare a ţării, de implementare a reformelor în economie, de echitate socială şi de modernizare a societăţii. Potrivit socialiştilor, „unica alternativă pentru cei nouă ani de guvernare a euro-unioniştilor este Partidul Socialiştilor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite