PSRM: Actuala componenţă a Parlamentului e cea mai ruşinoasă din istoria R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon  Vlad Batrincea  Ion ceban Zinaida Greceanii socialistii presedinte.md

Actuala componenţă a Parlamentului s-a dovedit a fi cea mai ruşinoasă din istoria ţării. Este declaraţia fracţiunii Socialiştilor. Reprezentanţii fracţiunii spun că „acest Parlament a fost constituit din persoane care anterior au ascuns un adevăr teribil despre furtul miliardului de euro din sistemul financiar-bancar al ţării. Prin manipulări şi cumpărarea într-un mod deschis a deputaţilor a fost creată noua majoritate parlamentară”.

Potrivit Declaraţiei fracţiunii PSRM, citate de IPN, fracţiunea Partidului Democrat, care la începutul mandatului era formată din 19 deputaţi, şi-a dublat numărul parlamentarilor.

„O pagină aparte din istoria celui de-al 20-lea Parlament a fost votarea pentru Guvernul Pavel Filip, la 20 ianuarie 2016, în momentul în care zeci de mii de cetăţeni protestau în frig, în faţa clădirii parlamentului. Această decizie a fost posibilă datorită voturilor acelor deputaţi transfugi”, declară deputaţii socialişti.

Preşedintele partidului, deputata Zinaida Grecianîi, a comunicat că, în total, în decursul a patru ani, Parlamentul a acceptat 50 de proiecte de legi înaintate de către fracţiunea Partidului Socialiştilor. 132 de proiecte de legi au fost respinse de către majoritatea parlamentară, zeci de proiecte sunt în proces legislativ. Toate aceste iniţiative au caracter social-economic.

De asemenea, spune Zinaida Grecianîi, majoritatea parlamentară intenţionat a respins zeci de iniţiative venite din partea preşedintelui ţării, Igor Dodon, lider informal al PSRM. Potrivit deputaţilor socialişti, sunt iniţiative bine cunoscute, „cu privire la anularea legii care obligă cetăţenii să achite miliardul, recalcularea pensiilor de două ori pe an, stabilirea capitalului de maternitate, protecţia persoanelor cu dizabilităţi, cât şi proiecte politice semnificative ce ţin de protecţia statalităţii, interzicerea unionismului, modificarea abordărilor din sistemul de educaţie”.

„Multe dintre proiectele de legi au fost copiate în mod cinic şi înaintate drept propriile proiecte de către majoritatea parlamentară. În acest sens, fracţiunea PSRM declară că pentru noi nu este important cine semnează proiectele date, important este ca legile să funcţioneze în favoarea cetăţenilor”, se mai spune în declaraţia fracţiunii PSRM remisă presei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite