PSRM: Îl îndemnăm pe Peter Michalko să respecte suveranitatea Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul UE, Peter Michalko FOTO IPN
Ambasadorul UE, Peter Michalko FOTO IPN

Partidul Socialiştilor îşi exprimă nedumerirea „în legătură cu declaraţiile frecvente şi scandaloase ale unui număr de ambasadori acreditaţi în Republica Moldova”. Formaţiunea consideră „astfel de declaraţii o intervenţie gravă în treburile interne ale unui stat suveran”, transmite IPN.

Socialiştii fac trimitere la un interviu acordat pentru un portal de către şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Potrivit lor, oficialul „şi-a permis să facă comentarii dure” cu privire la Consiliul Audiovizualului din Moldova.

„Vina acestui organ, potrivit diplomatului european, constă în metode insuficiente de combatere a „dezinformării şi a ştirilor false”, adică cu acele mass-media care exprimă punctul de vedere „greşit”. În acelaşi interviu, Peter Michalko solicită, de fapt, CA să introducă cenzura mijloacelor de informare inacceptabile Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Potrivit partidului, într-un interviu acordat unui alt portal, „un oficial european a criticat legile adoptate de Parlamentul Republicii Moldova”. Potrivit acestuia, aceste legi „dubioase” „au aruncat ţara înapoi”.

„Aş dori să clarific cu Peter Michalko despre ce legi este vorba? Poate vă referiţi la Legea privind funcţionarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care stabileşte în ţară norme europene de egalitate lingvistică şi interetnică? Sau este vorba despre legea care prevede anularea cenzurii ruşinoase a ştirilor ruseşti şi programelor informaţional-analitice, care a fost introdusă la iniţiativa oligarhului fugar Vlad Plahotniuc şi a subminat parteneriatul nostru cu Federaţia Rusă? Sau poate că trimisul UE este nemulţumit de anularea unei alte legi antisociale ruşinoase care a pus povara pentru returnarea miliardului furat pe umerii cetăţenilor, inclusiv a pensionarilor, familiilor numeroase, mamelor singure?”, se mai menţionează în comunicatul PSRM.

Potrivit socialiştilor, legile adoptate la iniţiativa fracţiunii PSRM în Parlament, în decembrie 2020, corespund nevoilor şi aspiraţiilor majorităţii populaţiei din Republica Moldova şi obligaţiilor pe care Partidul Socialiştilor le-a făcut faţă de alegătorii săi înainte de alegerile parlamentare. „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova îndeamnă şeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Michalko, precum şi toţi reprezentanţii corpului diplomatic acreditat în ţara noastră să respecte independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova, să respecte statutul unui diplomat şi să nu încalce eticheta diplomatică”, solicită PSRM

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite