Protest la Parlament: Comuniştii şi social-democraţii scandează „Referendum!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PCRM la proteste
PCRM la proteste

Înarmaţi cu steaguri şi lozinci, deputaţii comunişti şi susţinătorii PCRM protestează în faţa Palatului Republicii, unde astăzi începe sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului. Ei cer ca deputaţii să aprobe organizarea unui referendum pentru aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan.

Comuniştii sunt totuşi sceptici că deputaţii AIE le vor susţine propunerea. „Suntem aproape siguri că cei care au ajuns la putere la 7 aprilie 2009 prin incendieri şi pogromuri nu vor accepta. Pentru Moldova nu e o altă cale: ori o catastrofă naţională, ceea ce doresc unii politicieni pentru a ajunge la unirea cu România, sau vor adera la Uniunea Vamală", a declarat de la o portavoce liderul PCRM, Vladimir Voronin.

În faţa manifestanţilor a vorbit şi liderul PSD, Victor Şelin, care a mulţumit comuniştilor care le-au preluat ideea de a organiza un plebiscit.

Anterior, deputaţii din partidele de guvernământ au respins această propunere, numind-o aberantă, deoarece Moldova a ales deja vectorul integrării europene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite