Protest la CNA pentru eliberarea din izolator a medicului Vadim Scarlat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Un grup de mame şi taţi, cu copii în braţe, a pichetat luni, 29 octombrie, sediul Centrului Naţional Anticorupţie, cerând eliberarea din izolator a medicului Vadim Scarlat, reţinut săptămâna trecută într-un dosar de corupţie. Aceştia au înaintat CNA-ului o petiţie semnată online de către circa 1500 de persoane, care s-au declarat solidare cu acţiunea de protest, transmite IPN.

Interpreta Corina Ţepeş a spus că doctorul obstetrician-ginecolog Vadim Scarlat este unul dintre puţinii specialişti buni din Republica Moldova, iar locul lui este la libertate. Multe femei au ales să îşi aducă pe lume copii în cadrul instituţiei unde activează medicul, iar acum zeci de femei care şi-au stabilit să nască la medicul Vadim Scarlat nu ştiu ce să facă.

„Atât timp cât este doar bănuit, trebuie să fie cercetat în arest la domiciliu, dar nu plasat în arest preventiv în izolator”, a spus Corina Ţepeş.

Tatiana Ţapes, o altă manifestantă, a spus că, exact acum un an, a născut un băiat la medicul Vadim Scarlat şi astăzi a venit să îi mulţumească public pentru efortul depus la naştere şi să îi transmită că nu îl crede vinovat de ceea ce i se încriminează.

„Scarlat nu este un criminal. Noi ştim care este treaba în ziua de azi, este foarte multă lume invidioasă, Astăzi am venit să îl susţin pentru că Moldova are nevoie de specialişti ca Scarlat”, a spus Tatiana Ţapeş.

Săptămâna trecută, CNA a reţinut zece persoane într-un dosar de corupţie. Este vorba de cinci judecători, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, o persoană fizică şi un medic. Ultimul este Vadim Scarlat, în privinţa căruia instanţa de judecată a admis demersul procurorilor privind plasarea în arest preventiv. Potrivit probelor adunate, judecătorii au pretins şi primit sume de bani în proporţii deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Avocatul şi procurorul transmiteau mijloacele băneşti de la persoanele interesate către magistraţi, iar medicul şi cealaltă persoană fizică implicată erau cei în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Presa a scris că Vadim Scarlat este învinuit că a oferit 2.000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care este învinuit şi care se referă la decesul unui nou-născut şi pretinsa neglijenţă a medicului care ar fi condus la moartea copilului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite