Protest la Chişinău: PAS, PLDM şi PDA au cerut Guvernului şi Parlamentului urgentarea procesului de recuperare a miliardului furat

Protest la Chişinău: PAS, PLDM şi PDA au cerut Guvernului şi Parlamentului urgentarea procesului de recuperare a miliardului furat

FOTO IPN

Zeci de membri ai Mişcarării de Rezistenţă Naţională ACUM, din care fac parte PAS, PLDM, PDA, au protestat joi, 4 octombrie, în faţa Guvernului pentru a cere urgentarea recuperării miliardului furat din sistemul bancar, dar şi grăbirea audierilor în Parlament. Protestul fost anunţat la Parlament, dar activiştii PDM au organizat o contramanifestaţie. Pentru a evita altercaţiile, protestatarii au mers la Guvern să manifesteze, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepreşedintele Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr Inga Grigoriu a declarat că protestul este organizat la iniţiativa cetăţenilor, care se întreabă unde sunt banii furaţi. În ultima perioadă este tot mai evident faptul că din banii furaţi sunt finanţate posturi TV care linşează nu doar opoziţia, dar şi cetăţenii acestei ţări. Sunt finanţate anumite persoane care, în loc să fie diferite justiţiei, fac campanie electorală sau conduc primării.
 
„Cu aceşti bani ar fi putut să fie făcute multe lucruri bune pentru cetăţeni. Ei ascund aceşti bani cu ajutorul instituţiilor de stat care ar trebui să apere interesele cetăţenilor, dar ei apără interesele hoţilor. Tot ce trebuie să facem noi este să avem rezistenţă, să putem să ne opunem până la capăt. Capătul lor este aproape”, a spus Inga Grigoriu.

Expertul IDIS Viitorul Rosian Vasiloi a spus că a venit la protest să-şi manifeste indignarea faţă de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Demnitarii refuză să participe la audieri în Parlament şi să prezinte informaţii de interes public despre miliardul furat.
 
„Acest furt de miliard bate în fiecare cetăţean din Moldova. Mesajul meu către guvernanţi este că furtul miliardului trebuie să fie elucidat. Au trecut patru ani şi nu avem nimic. Candu spune la Washington că se ştie unde sunt 90% din bani, dar aceste mesaje se dau doar pe exterior. Pe intern nu se face nimic”, a declarat Rosian Vasiloi.

Ion Baltă, locuitor al oraşului Chişinău, a menţionat că guvernarea trebuie să urgenteze întoarcerea banilor. Nu este bine că sunt amânate audierile. „Trebuie de grăbit, trebuie de urgentat, cu cât mai mult timp trece, cu atât mai greu va fi de întors banii. În loc să grăbească întoarcerea, ei tot amână audierile, deci sunt implicaţi şi oameni de stat, oameni care conduc ţara”, a spus protestatarul.

Biroul permanent al Parlamentului a decis miercuri, 3 octombrie, ca audierile parlamentare privind acţiunile întreprinse de autorităţi în vederea recuperării miliardului furat din sistemul bancar să aibă loc săptămâna viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: