Propagandistul Moscovei la Chişinău: România l-a furat pe Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politicianul şi scriitorul rus Nikolai Starikov. Foto Wikipedia
Politicianul şi scriitorul rus Nikolai Starikov. Foto Wikipedia

România duce lipsă de mari personalităţi şi din acest motiv şi l-a însuşit pe moldoveanul Ştefan cel Mare, declarat la un concurs televizat mai vechi drept cel mai mare român, a afirmat la Chişinău politicianul şi scriitorul rus Nikolai Starikov. Acesta a afirmat că Igor Dodon este politicianul care trebuie votat la Chişinău.

Absolvent de studii economice, Nikolai Starikov a devenit cunoscut printr-o serie de cărţi cu subiecte istorice şi în prezent este co-preşedinte al Partidului Patria Mare. Invitat la Chişinău de Clubul Mediatic Format A3, Starikov a făcut o amplă apologie Uniunii Eurasiatice coordonate de Moscova, a criticat România şi a acuzat Uniunea Europeană că intenţionează să dizolve Republica Moldova.

România trădătoare

Starikov a afirmat că în decursul istoriei România a avut o atitudine duplicitară, făcând referire la faptul că în Al Doilea Război Mondial România a luptat mai întâi alături de Germania nazistă şi apoi alături de Uniunea Sovietică. Explicaţiile istoricilor români referitoare la cauzele acestei evoluţii au fost respinse de Starikov cu argumentul că nu se poate avea încredere în arhivele româneşti.

Politicianul rus a subliniat faptul că în spatele României se găsesc interesele politice ale altor state care nu doresc să fie prietene cu Rusia. Starikov a făcut totuşi României oferta de a se alătura Uniunii Euroasiatice.

Uniunea Europeană – duşmanul absolut

Nikolai Starikov a susţinut că scopul Uniunii Europene este dizolvarea Republicii Moldova. Expertul susţine că integrarea in UE este este prezentată moldovenilor sub forma unei o imaginii frumoase care ascunde în spatele său consecinţe grave, iar Uniunea Europeană nu va acorda niciodată drepturi egale cetăţenilor Republicii Moldova şi nu va accepta produsele moldoveneşti. Politicianul rus afirmă că produsele din Republica Moldova nu îşi au locul pe piaţa de desfacere europeană: ”Care ar fi motivaţia europenilor să le cumpere, dacă ei nici nu ştiu unde se află Republica Moldova, ei nici Rusia nu o găsesc pe hartă”.

Conform lui Starikov UE are scopul de a crea pierderi mari demografice şi financiare în Republica Moldova: se vor reduce locurile de muncă, nu se vor construi noi întreprinderi, iar cele deja existente vor fi închise. Rezultatul acestor fapte duce la emigrarea tinerilor specialişti în alte ţări.

Mesajul Moscovei: votaţi-l pe Dodon!

Integrarea în Uniunea Europeană este o minciună, a mai spus Starikov, iar la Bruxelles se pregăteşte scenariul pentru dizolvarea Republicii Moldova, rămăşiţele acesteia urmând să fie alipite României. Totuşi Starikov crede că există o salvare: regiunea trasnistriană şi cea găgăuză nu vor fi de acord cu integrarea europeană şi aceasta va putea fi evitată. 

Expertul îndeamnă moldovenii să ia o decizie corectă care nu se va solda cu autodistrugerea statului respectiv să se alăture Uniunii Eurosiatice. “Nu vă lăsaţi hipnotizaţi de trucurile Uniunii Europene deoarece consecinţele vor fi groznice.” El a mai spus că societatea se află sub o hipnoză şi că o alegere greşită va fi catastrofală facând o aluzie la evenimentele întâmplate în Ucraina. Starikov a ţinut să indice şi calea corectă pentru cetăţenii Republicii Moldova: să voteze Partidul Socialiştilor condus de Igor Dodon. 

Moldovenii rămân moldoveni doar în Rusia

Starikov a susţinut că Uniunea Euroasiatică este singura alegere bună pentru Republica Moldova, deoarece astfel va rezolva rapid conflictele cu UTA Găgăuzia şi Transnistria.

Expertul rus este convins că: “Unicul loc în care un moldovean va ramâne moldovean este Rusia”. Starikov a afirmat că Rusia nu are intenţia de a distruge sau a şterge istoria şi cultura neamului moldovenesc. Din contra ea va oferi oportunităţi mari pentru economia pentru că acest stat este în stare să comercializeze pe teritoriul său produsele moldoveneşti. Poziţia Rusiei se va schimba faţă de Republica Moldova când acest stat va avea aceleiaşi viziuni geopolitice ca şi ea, iar moldovenii în Rusia vor avea drepturi egale ca şi cetăţenii acestui stat.

Bunătatea rusească

“Ruşii sunt oameni cu suflet mare spre deosebire de cei din Europa, ei sunt în stare să dea ceva pe gratis. Moldovenii vor avea privilegii în domeniul angajării în sfera muncii faţă de alţi imigranţi pentru că cunosc limba”, a mai afirmat Starikov. Expertul a ţinut să sublinieze că Rusia este un stat puternic şi că societatea rusă se descurcă foarte bine în prezent fără produsele europene. Starikov a sintetizat politica externă a Moscovei în următoarea formulă: “Principala acţiune a Rusiei rămâne de a distruge pozitiile monopolitice a Vestului”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite