Promo-LEX: Deschiderea secţiilor în stânga Nistrului pentru alegerile din Rusia încalcă legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizarea alegerilor prezidenţiale ruse în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, are loc prin încălcarea dreptului internaţional şi a drepturilor omului. Asociaţia Promo-LEX îşi exprimă îngrijorarea privind lipsa coordonării cu autorităţile de la Chişinău vizavi de deschiderea secţiilor de votare pe teritoriul regiunii transnistrene, cu ocazia scrutinului prezidenţial de duminică, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al asociaţiei se menţionează că pentru alegerile din 18 martie autorităţile Federaţiei Ruse au decis deschiderea a 27 de secţii de votare în Republica Moldova. Dintre acestea, trei sunt constituite în teritoriul controlat de autorităţile constituţionale şi alte 24 sunt constituite în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Asociaţia Promo-LEX îşi exprimă regretul faţă de modul în care s-a decis constituirea celor 24 de secţii de votare în regiunea transnistreană. Asociaţia consideră că aceste acţiuni, care nu par să fie coordonate cu autorităţile Republicii Moldova, sunt contrare cutumelor diplomatice şi vin să confirme o dată în plus că anume Federaţia Rusă deţine controlul de facto asupra administraţiei regiunii transnistrene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite