Procurorul Balan, obligat de Procuratura Anticorupţie să investigheze acţiunile lui Alexandr Stoianoglo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianoglo, procuror general suspendat
Alexandru Stoianoglo, procuror general suspendat

Procuratura Anticorupţie anunţă că acţiunile procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care au la bază sesizarea ex-deputatei Inga Grigoriu, vor fi examinate în continuare de către procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Andrei Balan, transmite IPN.

Prin ordonanţa emisă de procurorul-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie, s-a dispus respingerea declaraţiei de abţinere de la examinarea sesizării înaintată de către procurorul desemnat, ca fiind neîntemeiată.

Săptămâna trecută, CSP a decis să-l desemneze pe procurorul Andrei Balan pentru a investiga pretinse acţiuni ilegale ale procurorului general suspendat, în cazul expulzării profesorilor turci, invocate de fosta deputată, Inga Grigoriu. Ea îl acuză pe Stoianoglo de lipsă de atitudine. Or, cei care „au răpit profesorii turci, au fost absolviţi de răspundere”. 

Avocaţii lui Stoianoglo au declarat că decizia CSP surprinde prin ignoranţa şi lipsa de analiză a hotărârii CEDO din iunie 2019. Potrivit apărării, clientul lor din start şi-a exprimat regretul în legătură cu expulzarea din toamna anului 2018 şi reiterează că îi pare foarte rău că statul Republica Moldova nu a fost în stare să apere drepturile fundamentale ale profesorilor turci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite