Procuror: Declaraţiile martorilor confirmă învinuirea înaintată lui Alexandr Stoianoglo

Procuror: Declaraţiile martorilor confirmă învinuirea înaintată lui Alexandr Stoianoglo

Alexandru Stoianoglo, procuror general suspendat

În cadrul cauzei penale care îl vizează pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost audiate două persoane în calitate de martori. Potrivit procurorul desemnat pe acest caz, Victor Furtună, declaraţiile martorilor, în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura mai anunţă că a fost efectuată cercetarea la faţa locului, în biroul de serviciu al lui Alexandr Stoianoglo, care a durat mai bine de cinci ore. Au fost ridicate trei agende, documente şi înscrisuri de peste două mii de file. A fost efectuată cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale. „Procurorii de caz în continuare întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanţelor cauzei în vederea stabilirii adevărului, iar la emiterea unor decizii procesuale în privinţa lui Alexandr Stoianoglo şi persoanelor acţiunile cărora fac obiect a urmăririi penale vom reveni cu detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Victor Furtună şi distribuit de Procuratura Anticorupţie. Alexandr Stoianoglo – acuzat de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat – este cercetat în arest la domiciliu. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat. Ca urmare a unei sesizări a preşedintei Maia Sandu, activitatea lui Alexandr Stoianoglo este evaluată şi de către o comisie constituită de Consiliul Superior al Procurorilor, care urmează să dea o notă activităţii procurorului. Dacă nota va fi nesatisfăcătoare, Alexandr Stoianoglo va putea fi demis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările