Procuratura Generală a deschis un proces penal pe faptul finanţării ilegale a Partidului Socialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura Generală a anunţat că informaţiile apărute recent în presă, privind faptul că Partidul Socialiştilor ar fi fost finanţat din Federaţia Rusă, acţiune interzisă de legislaţie, „au servit temei pentru autosesizarea procurorilor şi iniţierea pe caz a unui proces penal”.

„În procesul investigaţiilor procurorii au demarat o serie de acţiuni în vederea elucidării obiective a circumstanţelor cazului, inclusiv au ridicat probe şi au purces la audierea persoanelor. Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”, se spune într-un comunicat de presă emis de Procuratura Generală.

Amintim că PublikaTV, televiziune de aparţine liderului PDM, Vlad Plahotniuc, a publicat imagini video, filmate cu camera ascunsă, de la o întrevedere dintre Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc. În imaginile video respective, Igor Dodon recunoaşte că primeşte lunar, din Federaţia Rusă, 700.000 de euro pentru finanţarea partidului. Igor Dodon a respins aceste fapte, subliniind că imaginile video au fost trucate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite