Procuratura Generală comentează interviul asasinului Vitalie Proca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura Generală vine cu o reacţie după interviul interlopului Vitalie Proca, care spune că în 2012 a tras în omul de afaceri Gherman Gorbunţov la comanda lui Vlad Plahotniuc. Instituţia precizează că analizează toate informaţiile, inclusiv cele apărute în spaţiul public, şi va informa despre evoluţia anchetei de fiecare dată când vor apărea elemente noi, aşa precum a făcut-o şi anterior, transmite IPN.

„Procuratura a oferit recent detalii pe marginea acestui caz, imediat ce au apărut noi probe, care au fost transmise inclusiv partenerilor externi, care participă la investigarea cazului. Aşa precum am informat în repetate rânduri, există de mai multe luni o investigaţie, inclusiv care vizează încercările de a obţine declaraţii false din partea deţinutului Proca, condamnat în România, în care sunt anchetate mai multe persoane depistate că ar fi intermediat o înţelegere în acest sens între deţinut şi un alt figurant al dosarului tentativei de omor asupra lui Gherman Gorbunţov, înţelegere pentru care s-ar fi dat o parte din suma convenită iniţial”, se menţionează în comentariul Procuraturii.

Amintim că şi Igor Dodon a comentat în dimineaţa de vineri, 3 noiembrie, interviul realizat de JurnalTV cu interlopul Vitalie Proca. Preşedintele ţării afirmă că regretă faptul „că cetăţenii trebuie să fie martorii unor reglări de conturi, în public, între grupări care sunt departe de agenda socială şi economică a oamenilor simpli”.

Tot în contextul acestui interviu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, îi sugerează procurorului general, Eduard Harunjen, că ar trebui să se autosesizeze după interviul oferit de asasinul Vitalie Proca, în care acesta a dezvăluit că uciderea bancherului rus Gherman Gorbunţov trebuia să fie executată la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Bancherul rus Gherman Gorbunţov respinge informaţia lansată de către asasinul Vitalie Proca, potrivit căreia în martie 2012, la Londra, killerul a atentat asupra vieţii sale la comanda lui Vlad Plahotniuc. Omul de afaceri susţine că nu existau motive ca liderul PDM să fi avut nevoie de moartea sa. În schimb, Gorbunţov susţine că există multe semne care duc spre Renato Usatîi.

Asasinul moldovean Vitalie Proca, condamnat la 21 de ani şi 8 luni de închisoare în România pentru tentativă de omor, a oferit un interviu postului de televiziune JurnalTVîn care a afirmat că trebuia să-l asasineze pe bancherul rus Gherman Gorbunţov la comanda liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite