Pro Moldova propune acordarea împuternicirilor suplimentare guvernului demisionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Pro Moldova, Andrian Candu
Liderul Pro Moldova, Andrian Candu

Deputaţii din grupul parlamentar Pro Moldova propun un proiect prin care să-i acorde guvernului interimar împuterniciri suplimentare în lupta cu pandemia şi criza economică. Potrivit lor, acest fapt i-ar permite statului să beneficieze de cele 60 de milioane de euro din asistenţa financiară nerambursabilă acordată de România, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, liderul grupului parlamentar, Andrian Candu, a declarat că valabilitatea acordului cu România, precum şi alţi donatori externi, este compromisă de imposibilitatea guvernului în demisie de a negocia şi semna acorduri internaţionale. Pro Moldova vine cu un proiect de lege care exclude această interdicţie din legea Guvernului, astfel încât ţara să nu rateze ajutoare din cauza crizei constituţionale.

Andrian Candu a menţionat că programul cu Fondul Monetar Internaţional, care trebuia să înceapă anul acesta, prevedea, între altele, un ajutor de circa jumătate de miliard de dolari. Acest ajutor, ca şi altele, nu poate fi accesat din cauza lipsei unui guvern plenipotenţiar.

„Legea interzice astăzi guvernului demisionar să semneze acorduri cu angajament financiar. Respectiv, modificarea propusă de Pro Moldova va permite guvernului în demisie să negocieze şi să semneze acorduri, luând în calcul că, ulterior, aceste documente vor fi ratificate de Parlament. Guvernul ar putea face uz de această modificare pentru a aduce noi soluţii pentru imunizarea populaţiei. Sper ca proiectul să fie pus pe ordinea de zi şi să fie susţinut, dată fiind situaţia incertă în care ne aflăm”, a notat deputatul.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite