Printre victimele accidentului din Spania nu sunt moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 77 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul accidentului de tren din Spania FOTO Reuters
Cel puţin 77 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul accidentului de tren din Spania FOTO Reuters

Ambasada Republicii Moldova în Madrid anunţă că, potrivit informaţiilor preliminare, printre victimele accidentului feroviar din regiunea localităţii Santiago de Compostella (Spania) nu sunt cetăţeni moldoveni, transmite Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Autorităţile locale au început demersurile specifice pentru identificarea persoanelor decedate şi informarea familiilor. Listele victimelor accidentului feroviar vor fi făcute publice în urma centralizării datelor despre toate persoanele identificate.

Accidentul a avut loc miercuri, 24 iulie, la ora locală 20.41. Până acum se cunoaşte despre  77 morţi şi 125 de răniţi. Trenul, care a deraiat de pe şine, a plecat din Madrid spre Ferrol şi transporta 220 de pasageri.

Potrivit presei străine, accidentul s-a produs din cauza vitezei mari. Deşi limita pentru acest segment de drum era de 80 de kilometri pe oră, trenul se delasa cu o viteză între 140 şi 190 kilometri pe oră.

Spania este una din ţările în care moldovenii pleacă în număr mare la muncă.

Cel puţin 77 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 143 au fost rănite, după ce un tren a deraiat, miercuri, la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei. Acesta este cel mai mare număr de victime înregistrat într-un incident feroviar, de la atentatele teroriste de la Madrid, din 2004, când patru trenuri au explodat în patru staţii diferite.

Accidentul trenului care a deraiat este al treilea cel mai grav din istoria Spaniei.

Presa spaniolă enumera, joi, viteza excesivă printre cauzele principale ale accidentului de tren de miercuri seara, la Santiago de Compostela, în nord-vestul ţării, relatează AFP.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite