Primii candidaţi la Primăria Chişinău şi-au aflat locul în buletinul de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii cinci candidaţi la funcţia de primar al municipiului Chişinău, care şi-au depus astăzi, 4 aprilie, actele pentru înregistrarea în cursa electorală, şi-au aflat locul în buletinul de vot, stabilit preventiv în urma tragerilor la sorţi, transmite IPN.

Pe locul întâi este preşedintele Partidului „Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc, urmat de candidatul comun PPDA-PAS, Andrei Năstase. Poziţia a treia în buletinul de vot i-a revenit lui Alexandr Roşco, candidatul Partidului Politic „Casa Noastră-Moldova”, iar Reghina Apostolova, candidata Partidului Şor, este cu numărul patru. Candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, primul care a depus astăzi setul de acte la Consiliu Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău, în urma tragerilor la sorţi ocupă poziţia a cincea în buletinul de vot.

Tot astăzi, candidaţii independenţi Sergiu Tofilat şi Maia Laguta au mers la Consiliu pentru a solicita listele de subscripţie. Ei trebuie să adune cel puţin 10 mii de semnături de susţinere.

Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău are la dispoziţie şapte zile din momentul depunerii actelor pentru a decide cu privire la înregistrarea fiecărui candidat. Consiliul va accepta dosarele candidaţilor la Primărie până pe 19 aprilie curent.

Alegerile vor avea loc pe 20 mai.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite