Primele şedinţe ale Parlamentului vor avea loc în perioada 6-7 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parlament chisinau foto Facebook Andrian Candu

Deputaţii din Republica Moldova revin la muncă, începând cu data de 17 ianuarie, conform dispoziţiei semnate de preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Primele şedinţe plenare din noul an urmează să aibă loc în perioada 6-7 februarie, transmite IPN.

După întrevederea cu şeful statului şi premierul, preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat pentru presă că secretariatul legislativului este la muncă, iar Parlamentul este funcţional. Deputaţii vor reveni la activitatea sa în două zile. Totodată, urmează să fie pregătită agenda pentru primele şedinţe plenare, iar priorităţile vor fi stabilite de către Biroul Permanent al Parlamentului.

„Prioritar pentru Parlament va fi monitorizarea de către comisiile permanente a celor legi, care au fost adoptate, în special, la sfârşitul lunii decembrie, inclusiv cele sociale, economice. Trebuie să monitorizăm implementarea lor şi lucrul acesta va fi făcut public, inclusiv în cadrul comisiilor parlamentare”, a notat şefa legislativului.

Deputaţii s-au convocat ultima şedinţă plenară a sesiunii de toamnă 2019 pe 20 decembrie. Potrivit Regulamentului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

https://www.ipn.md/ro/deputatii-revin-in-doua-zile-la-munca-7965_1070811.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite