Prima rundă de consultări: Nicolae Timofti se întalneşte mâine cu grupurile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se întâlneşte mâine cu fracţiunile PL, PD şi cu PLDM. Totodată, şeful statului se va întâlni şi cu şi grupurile parlamentare Dodon şi Mişin.

 „Mâine, preşedintele Nicolae Timofti se va întâlni la ora 15.00 cu fracţiunea PLDM, după care cu fracţiunea PD. Totodată, şeful statului are programată întalnire cu fracţiunea PL şi grupurile parlamentare Dodon şi Mişin, însă încă nu s-a stabilit data şi ora. Dacă va fi necesar, Nicolae Timofti se va întâlni repetat cu fracţiunile parlamentare“, a mentionat Vlad Ţurcanu, potrivit ProTV. 

Anterior, într-un interviul pentru „Adevărul“, preşedintele a declarat că îşi doreşte şi pe viitor o guvernare de centru-dreapta, singura interesată de continuarea procesului de integrare în UE. Timofti nu exclude o revenire a lui Vlad Filat în funcţia de premier, punctând că fostul Executiv a făcut paşi importanţi în menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor cu partenerii europeni. 

Şeful statului a anunţat că nu va amâna la nesfârşit desemnarea premierului. „Nu vom mări la nesfârşit termenul negocierilor. Aceste fracţiuni ar trebui să fie interesate să vină la întâlniri cât mai repede. Timpul trece, ţara are nevoie de guvernare. Să nu ajungem la doi-trei ani, aşa cum a fost cu alegerea preşedintelui“, a mai declarat preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite