Primarul de Iaşi, în vizită la Chişinău. Ce proiecte vor fi implementate în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general interimar de Chişinău, Silvia Radu, s-a întâlnit sâmbătă, 3 februarie, cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, care se află într-o vizită în Republicii Moldova. Discuţiile dintre cei doi primaru s-au axat pe aspecte ce ţin de aprofundarea colaborării bilaterale, schimb de experienţă şi posibilitatea implementării unor proiecte investiţionale transfrontaliere în vederea modernizării serviciilor publice.

În perioada următoare, la Chişinău vor fi implementate trei proiecte, care vor consta în reabilitarea unei clădiri, monument de arhitectură de importanţă istorică, crearea unui centru de cercetare etnică şi a unui centru de pregătire a medicilor şi a angajaţilor medicali în vederea asistenţei persoanelor în etate.   

Mihai Chirica şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile municipalităţii pe domenii de dezvoltare. El a subliniat că mai multe companii IT din Chişinău vor fi invitate la Iaşi pentru a participa în diferite proiecte, dar şi pentru a face schimb de experienţă în municipiul Iaşi.

S-a mai stabilit că specialiştii din cadrul celor două Primării vor face schimb de experienţă pe diferite domenii, care vor viza implementarea proiectelor ecologice, de eficienţă energetică şi de gestiune modernă pe intern a serviciilor municipale.

Amintim că Iaşiul şi Chişinăul sunt oraşe înfrăţite. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite