Primarul din Anenii Noi ar putea fi revocat în urma unui referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Anenii Noi, Mihail Cheibaş, riscă să-şi piardă fotoliul de ales local după referendumul privind revocarea sa din funcţie, care se va desfăşura la data de 29 decembrie, la iniţiativa unui grup de cetăţeni.

Data referendumului a fost stabilită la şedinţa de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

Grupul a decis iniţierea referendumului invocând părăsirea de către Cheibaş a Partidului Comuniştilor şi trădarea alegătorilor, întrucât PCRM a acumulat la alegerile locale 70% din voturi, iar plecarea ar însemna abandonarea programului electoral.

Ei învinuiesc primarul de gestionare ineficientă a cadrelor, nesoluţionarea problemei unor gunoişti din oraş, precum şi că la începutul sezonului de încălzire, nu toate instituţiile şcolare au fost conectate la căldură.

În conformitate cu prevederile legislaţiei electorale, autorităţile locale din Anenii Noi şi partidele reprezentate în Parlament vor înainta candidaturile lor în componenţa Consiliului electoral al circumscripţiei electorale orăşeneşti Anenii Noi, iar primăria din localitate va asigura întocmirea listelor electorale de bază pentru desfăşurarea plebiscitului.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 11 mai 2014 desfăşurarea alegerilor locale noi pentru alegerea Consiliului comunal Cealîc, raionul Taraclia, dizolvat în legătură cu neadoptarea de către acesta a deciziilor timp de şase luni consecutiv.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite