„Primăria şi Preşedinţia se vor împăca”. Cui aparţine declaraţia, dar şi fotografia în care apare Igor Dodon cu Silvia Radu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dumitru Diacov via Facebook
FOTO Dumitru Diacov via Facebook

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a publicat miercuri, 8 noiembrie, o fotografie pe pagina sa de Facebook, în care apare preşedintele Igor Dodon alături de noul primar interimar de Chişinău, Silvia Radu. Democratul a scris că „Primăria şi Preşedinţia se vor împăca”, asta deşi socialiştii lui Igor Dodon refuză să coopereze cu noua conducere a Primăriei, subliniind că PDM a uzurpat puterea.

Igor Dodon nu a comentat deocamdată numirea în funcţie a noului primar interimar, dar nici relaţia pe care ar avea-o cu Silvia Radu, chiar dacă şeful statului reacţionează operativ, prin intermediul Facebook-ului, la principalele evenimente politice din Republica Moldova.

Fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, şi consilierul municipal al PPEM Ruslan Codreanu au fost numiţi luni, 6 noiembrie, în calitate de viceprimari ai municipiului Chişinău de către primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu. După ce a semnat dispoziţiile respective, Grozavu a anunţat că se retrage din funcţia de primar general interimar, aceasta fiind preluată de către Silvia Radu.

Preşedintele PAS, Maia Sandu, susţine că numirea Silviei Radu în funcţia de primar general interimar reprezintă un „atac raider” a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, asupra Primăriei Chişinău. Potrivit ei, „Plahotniuc a reuşit să le impună chişinăuienilor un primar pentru care la alegerile prezidenţiale au votat 1.327 de cetăţeni din Chişinău”.

De asemenea, PSRM şi-a anunţat intenţia de a contesta în instanţa de judecată dispoziţia lui Nistor Grozavu prin care au fost numiţi viceprimarii, calificând acţiunea respectivă drept „o acţiune de atac raider asupra Primăriei Chişinău şi de uzurpare a puterii”. 

Nici liberalii nu au rămas datori în acest sens. Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu afirmă că Partidul Democrat a comis un „atac raider” asupra Primăriei Chişinău, atunci când s-a decis numirea în funcţia de primar general interimar a Silviei Radu. Potrivit liberalului, democraţii au intrat prin uşa din spate la Primărie, după ce nu au reşit să câştige în alegeri şefia Capitalei.

Amintim că primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcţie. Edilul a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. 

În acel dosar rl este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite