Primăria Chişinău nu a aprobat traseul pentru marşul LGBT. Ion Ceban: Le propun să-şi desfăşoare evenimentele în clădirile Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pride -  paradă steagul LGBT FOTO Shutterstock

Primăria Chişinău nu a permis ca parada LGBT, preconizată pe 19 iunie, să se desfăşoare pe traseul solicitat de organizatori, motivând că la această oră deja sunt planificate alte evenimente în oraş, iar strada solicitată de organizatorii marşului va fi ocupată de transportul public, a precizat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilului, din cauza desfăşurării evenimentelor planificate de municipalitate, în jur de 85 de unităţi de transport  vor fi redirecţionate către strada solicitată de organizatorii marşului. Edilul a rugat organele de drept, inclusiv poliţia, să ia măsurile corespunzătoare în acest sens.

„Ţinând cont de faptul că reprezentanţii autorităţilor centrale sunt cei mai aprigi susţinători ai persoanelor LGBT, le propun să îşi desfăşoare evenimentele în clădirile Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului”, a mai scris primarul.

În anul 2012, Parlamentul din Moldova a adoptat Legea privind asigurarea egalităţii prin care minorităţile sexuale sunt protejate de rând cu alte categorii, notează IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite