Prezenţa la vot şi rezultatele preliminare pentru alegerile din 24 februarie vor putea fi vizualizate pe pagina CEC

Prezenţa la vot şi rezultatele preliminare pentru alegerile din 24 februarie vor putea fi vizualizate pe pagina CEC

Prezenţa la vot, dar şi rezultatele preliminare ale alegrilor parlamentare vot putea fi vizualitate duminică, 24 februarie, pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, cu ajutorul unei aplicaţii, transmite IPN.

CEC menţionează că, din motive de securitate, linkul către aplicaţie va fi anunţat şi va fi activ în dimineaţa zilei alegerilor.

În ziua scrutinului, Comisia preconizează să organizeze patru briefinguri de presă, în cadrul cărora membrii CEC vor prezenta informaţii de interes public. Totodată, luni, 25 februarie, va fi organizat un briefing de presă, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele preliminare ale scrutinului.

Duminică, 24 februarie, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, conform sistemului electoral mixt. Alegătorii îşi vor da votul pentru candidaţii din circumscripţia naţională, dar şi în circumscripţiile uninominale. Concomitent cu scrutinul parlamentar, se organizează şi un referendum republican consultativ, în cadrul căruia sunt supuse două întrebări – cu privire la reducerea numărului de deputaţi şi cu privire la revocarea mandatului de parlamentar în cazul neonorării obligaţiunilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: