Pretinsele acţiuni ilegale ale lui Stoianoglo în dosarul profesorilor turci nu s-au confirmat

Pretinsele acţiuni ilegale ale lui Stoianoglo în dosarul profesorilor turci nu s-au confirmat

Alexandru Stoianolgo, procuror general suspendat

Procurorul Andrei Balan, desemnat de CSP, a decis să nu pornească urmărirea penală în privinţa procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, după examinarea sesizării ex-deputatei Inga Grigoriu privind pretinse acţiuni ilegale în dosarul profesorilor turci, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura Anticorupţie precizează într-un comunicat de presă că probele administrate nu confirmă faptul săvârşirii infracţiunilor invocate. Şi anume, amestecul în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală, abuzul de serviciu şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior în termen de 15 zile. CSP a decis să-l desemneze pe procurorul Andrei Balan pentru a investiga pretinse acţiuni ilegale ale lui Alexandr Stoianoglo în cazul expulzării profesorilor turci, invocate de fosta deputată Inga Grigoriu. Avocaţii lui Stoianoglo declarau că decizia CSP surprinde prin ignoranţa şi lipsa de analiză a hotărârii CEDO din iunie 2019. Potrivit apărării, clientul lor din start şi-a exprimat regretul în legătură cu expulzarea din toamna anului 2018 şi reiterează că îi pare foarte rău că statul Republica Moldova nu a fost în stare să apere drepturile fundamentale ale profesorilor turci.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările