Preşedintele după vizita la poligonul de la Bulboaca: Nu am depistat lucrări de ordin militar dubioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a efectuat luni, 14 august, o vizită de lucru la poligonul de la Bulboaca. Într-un briefing de presă, susţinut după, şeful statului a declarat că nu a depistat lucrări de ordin militar dubioase, care ar sprijini zvonurile cu privire la o eventuală destabilizare a situaţiei din zona de securitate, sau privind implicarea sau intervenţia forţelor armate străine.

Preşedintele a anunţat că planifică să inspecteze toate obiectivele militare din ţară pe parcursul următoarelor săptămâni, iar până la sfârşitul lunii august va convoca şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pentru a obţine mai multe detalii şi a da instrucţiunile necesare, transmite IPN.

„Astăzi, în calitate de comandant suprem al forţelor armate, am efectuat o vizită de lucru pe poligonul de la Bulboaca, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Am constatat că activităţile de pe poligon se desfăşoară conform planului obişnuit, sunt reparate şi renovate unele imobile pentru întreţinere şi cazare, se îmbunătăţeşte infrastructura drumurilor”, a declarat preşedintele.

image

Igor Dodon spune că le-a amintit ofiţerilor de rang înalt că Moldova e un stat neutru şi că nu va admite ca soldaţii moldoveni să fie piese în maşinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est. „Iar în caz că Guvernul împreună cu majoritatea parlamentară, motivaţi din exterior, vor încerca să implice Moldova într-un conflict militar regional ca parte a luptei geopolitice din regiune, atunci eu voi fi nevoit să acţionez ferm în apărarea păcii şi a securităţii naţionale. În calitate de preşedinte al Republicii Moldova, împreună cu poporul, vom fi îndreptăţiţi să demolăm această guvernare prin toate căile posibile, inclusiv să convocăm Marea Adunare Naţională şi să organizăm proteste non-stop”, a menţionat şeful statului.

image

Cât despre exerciţiile militare din stânga Nistrului, cu participarea trupelor ruse staţionate ilegal în regiunea transnistreană, Igor Dodon a declarat că nu are acces la informaţii în acest sens pentru ca să poată să se expună. Şeful statului a spus că în câteva săptămâni urmează să aibă o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia vor fi abordate mai multe subiecte, inclusiv acesta.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a menţionat că în luna octombrie, în cadrul şedinţei CSI, urmează să aibă o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în cadrul căreia urmează să solicite neaplicarea eventualelor sancţiuni economice sau migraţionale, pe care ar putea să le lanseze Federaţia Rusă în privinţa Republicii Moldova, „ca urmare a acţiunilor guvernării de la Chişinău”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite