Preşedintele Republicii Moldova s-a întâlnit cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău. Ce au discutat cei doi oficiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE la Chişinău
Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE la Chişinău

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, s-a întâlnit astăzi, la Reşedinţa prezidenţială, cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel.

Potrivit unui comunicat, cei doi oficiali au discutat despre situaţia politică din ţară şidespre disensiunile existente în interiorul Coaliţiei de guvernământ.

„Şeful statului l-a informat pe Dirk Schuebel despre consultările pe care le-a avut în ultimele zile cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană şi şi-a întărit disponibilitatea de a continua aceste consultări în timpul apropiat, până la identificarea unei soluţii pentru situaţia creată. Nicolae Timofti a dat asigurări că actuala guvernare şi toţi exponenţii săi rămân fideli ideii de integrare europeană şi vor păstra actualul curs de dezvoltare a Republicii Moldova“, se anunţă în comunicatul preşedinţiei.

Totodată, potrivit aceleiaşi surse, Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE a declarat că „Uniunea Europeană urmăreşte cu atenţie procesele politice care au loc în Republica Moldova şi speră ca reformele democratice iniţiate în Moldova să continue“.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre etapele pe care ar urma să le parcurgă ţara noastră pentru a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi pentru a obţine liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite