Preşedintele Republicii Moldova reia consultările cu partidele pentru formarea unui guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Nicolae Timofti, va relua consultările cu fracţiunile parlamentare privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Vlad Ţurcanu, purtător de cuvânt al şefului statului.

Preşedintele urmează să aibă consultări cu fracţiunile PLDM, PCRM, PDM şi PL. Pe 13 ianuarie, Nicolae Timofti s-a întâlnit cu fracţiunea PSRM, cea mai numeroasă din Parlament, conducătorii căreia au declarat că rămân pe poziţia lor politică şi refuză să participe la crearea unei coaliţii de guvernare cu partidele care nu le acceptă condiţiile.

După desemnarea de către preşedinte, candidatul pentru funcţia de prim-ministru, în termen de 15 zile de la desemnare, cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a listei nominale a Guvernului. Preşedintele Republicii Moldova, în baza votului de încredere acordat de Parlament, numeşte Guvernul. În termen de trei zile de la data numirii Guvernului, prim-ministrul, viceprim-miniştrii, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa preşedintelui Republicii Moldova, jurământul.

La sfârşitul săptămânii trecute, când PLDM şi PDM au format coaliţia de guvernare, liderul liberal-democrat, Vlad Filat a declarat jurnaliştilor că Guvernul va fi ales în cel mult două săptămâni. Acesta a mai declarat că fracţiunea îl va înainta pe Iurie Leancă la funcţia de premier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite