Preşedintele repartizează în primăriile din ţară drapelul istoric al lui Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon anunţă că începând cu ziua de marţi, 24 aprilie, fiecare primărie din ţară va primi câte un drapel de stat, dar şi drapelul istoric al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Şeful statului menţionează că „primele drapele vor fi propuse celor 300 de localităţi care au semnat declaraţii pentru menţinerea statalităţii şi independenţei Republicii Moldova”.

Ulterior, drapelul istoric va fi repartizat în celelalte localităţi ale ţării, transmite IPN.

Igor Dodon susţine că săptămâna precedentă, Comisia Naţională de Heraldică de pe lângă preşedinte a aprobat conferirea statutului legal de simbol naţional istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ştefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485. Şeful statului mai spune că a înaintat în acest sens iniţiativa legislativă pentru completarea Legii cu privire la drapelul de stat al Republicii Moldova.

„Ţin să subliniez că drapelele istorice, în calitate de simboluri naţionale, îşi găsesc reglementarea în legislaţia mai multor state, cum ar fi: Lituania, Bulgaria, Croaţia, Finlanda, Grecia, Letonia etc. Reiterez că această iniţiativă nu are intenţia de a schimba drapelul de stat al Republicii Moldova, ci doar de a recunoaşte drapelul nostru istoric, fiindcă el este parte a istoriei Moldovei, care, până la urmă, nu ne lasă să uităm de rădăcinile moldovenilor”, menţionează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Preşedintele afirmă că, prin această iniţiativă legislativă, îşi doreşte să sporească interesul societăţii faţă de istoria şi cultura Moldovei, să contribuie la cultivarea spiritului patriotic al cetăţenilor şi la consolidarea statalităţii Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite